Wie zijn wij?

Samen met deskundigen uit het werkveld en het onderwijs ontwikkelen wij examens voor mbo opleidingen in de sector Zorg en Welzijn. Door onze focus op kwaliteit en ruime aanbod van examens zijn wij in staat opleiders te ontzorgen.

Kwalitatief

Wij staan voor examens van de hoogste kwaliteit met een 100% dekking van het kwalificatiedossier. Daarnaast is ons ontwikkel- en vaststellingsproces transparant, ook voor Examencommissies. Dit heeft geleid tot onze certificering als mbo examenleverancier. Daarmee voldoen wij aan de product-, proces- en organisatie-eisen uit de norm voor valide exameninstrumenten.

Ontzorgend

Wij leveren meer dan alleen examens. Wij ondersteunen het examenproces via ons VAPRO Examenplatform. Zo kun je gemakkelijk online alle examens inplannen, de betrokkenen informeren over de examens en een online examendossier per student opbouwen. Daarnaast helpen we je graag bij het informeren en trainen van de beoordelaars en leerbedrijven met het oog op een succesvolle implementatie van onze examens.

Praktijkgericht

Wij leveren praktijkgerichte examens, met duidelijke handvatten voor de student en de beoordelaars. De examens zijn ontwikkeld en vastgesteld in samenwerking met zowel het werkveld als de scholen.

Flexibel

Wij leveren examens in kleine exameneenheden, waardoor je al vroeg in de opleiding onderdelen kunt examineren. Ook zijn onze examens leerweg- en methodeonafhankelijk. Zo kun je deze voor zowel bbl- als bol-opleidingen en verschillende opleidingsmodellen inzetten.